onsdag den 31. juli 2013

To be or not to be Rollespiller

Halløj alle jer ude bag skærmene :-)

I weekenden var jeg inviteret til Grillfest lidt uden for Ribe med 15 rollespillere. Det var en super hyggelig weekend, specielt fredag aften da alle undtagen jeg og en mere gik ned for at bade i Ribe å, for mens de plaskede rundt dernede, satte vi os som to gamle mennesker en aftenens sidste solstråle, kiggede ind over Ribe, hvor en regnbue gik lige ned i tårnet på domkirken, det var simpelthen så smukt og idyllisk. Egentlig ærgerligt jeg slet ikke fik taget et billede.

Nå men snakken gik og vi kom så til at snakke om det at være cosplayer og rollespiller. Her nævnte jeg så mit evige dilemma om at jeg ikke vil kalde mig selv rollespiller, hvilket jo er skørt efter jeg nu har spillet i Falthea et halvt år og inden det spillet bordrollespil i 3-4 år. Men nej, jeg kan stadig ikke få mig selv til at sige at jeg er rollespiller, jeg spiller rollespil ja det kan jeg nemt fortælle folk, men rollespiller det er jeg ikke endnu. JA undskyld men synes egentlig det er lidt mærkeligt, hvad grunden mon er. Ham jeg snakkede med foreslog at det kunne være fordi jeg endnu ikke har fundet mig til rette og ikke har oplevet hvordan det er at føle hvad ens rolle føler. Her fortalte han så om ordet "Bleeding" - som hvis jeg forstod det rigtigt er når ens karakter oplever noget der er så voldsomt følelsesmæssigt at man ikke kan lægge det fra sig når man tager kostumet af. Men det har jeg jo også prøvet, flere gange endda og særligt efter sidste gang. Så hvorfor er det jeg ikke vil indrømme at jeg er rollespiller?!

Nu har jeg tænkt over det et par dage og jeg tror muligvis jeg er kommet frem til den konklusion at jeg endnu ikke anser mig selv som værrende god nok og værdig til at kalde mig rollespiller. Giver det nogen mening? Jeg ved det ikke men en eller anden skør grund må der jo være til det. og hvis dette er grunden, gad vide hvad der så skal til for at jeg bliver rollespiller?  Jeg tænker jo på rollespil konstant, spekulere 24-7 på hvordan jeg kan udvide min karakter samt kostume, Jeg har dårlig samvittighed over noget min karakter gjorde til scenariet for snart en måned siden, men rollespiller nej ikke mig.. Så jo jeg tror det må have noget at gøre med at jeg endnu ikke er Værdi til at kalde mig selv rollespiller, måske fordi jeg ikke synes det er rimeligt at jeg er det samme som dem der er meget bedre end mig.

Kunne man evt. sammenligne det med folk der spiller fodbold? Ja mange spiller jo som sagt fodbold men der er vel også kun få der er fodboldspillere? Måske?! jeg ved det ikke?!?!
Men nu har jeg tænkt over det siden weekenden, hvorfor er jeg ikke rollespiller...

-// Over and Out Chrille

1 kommentar:

  1. Migal -
    Jeg tror ikke der er en særlig begivenhed, oplevelse eller tanke der gør en til en rollespiller frem for en der spiller rollespil.

    Trods jeg har spillet rollespil (af variende former) i lidt over 10 år bruger jeg oftest heller ikke betegnelsen om mig selv. Jeg tror dog ikke det handler for mig om at være "Værdi", men mere at titlen rollespiller, beskriver mig som noget mindre end jeg er. Dit bud er at det beskriver dig som mere end du er. Begge dele kan jo godt være korrekte. Og hvis du skulle være i tvivl så mener jeg, ved blot at læse hvad du har skrevet, at du har værdi nok til at kalde dig rollespiller.

    Bleed er ikke i min optik et tegn for godt rollespil eller det at være rollespiller. Det er en af elementerne af noget rollespil. Nok det meste rollespil endda. Det kan både være godt eller skidt.

    SvarSlet